Pindakaaskoekjes

pindakaaskoekjesBudgetingrediënt bij uitstek? Pindakaas! Behalve deze op je brood smeren kun je hier ook hele lekkere koekjes mee bakken. Naast deze smaakmaker heb je alleen basisingrediënten nodig. Dit ontdekte ook Femke van Smaakmaakster.nl. Toen de pindakaas in de aanbieding was maar zij gebrek had aan opbergruimte in haar keukenkastjes bakte ze deze koekjes!

Wat heb je nodig (voor 16 koekjes)?

  • 125 gram bloem
  • 70 gram kristalsuiker
  • 50 gram (lichte of donkere) basterdsuiker
  • 90 gram boter
  • 150 gram pindakaas
  • 1 ei
  • theelepel bakpoeder
  • snuf zout

Hoe maak je ze?

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Mix de pindakaas met de boter en de suikers
  3. Mix het ei erdoor
  4. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout in een aparte kom. Spatel het door het pindakaasmengsel
  5. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat
  6. Maak balletjes van ongeveer 3 cm van het mengsel en druk ze plat met een vork
  7. Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de oven
  8. Laat ze daarna buiten de oven afkoelen en hard worden

Eet smakelijk!

Bron: recept van Smaakmaakster.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s